Menu

Metamorfose Bieslandse Bos van start met locatietheater

Allereerst worden de paden opgehoogd en voorzien van een nieuwe verharding. Daarnaast wordt het netwerk van paden zó aangepast dat de paden beter op elkaar aansluiten. Zo wordt het makkelijker om even een rondje te maken met droge voeten.

 

Nieuw bos
Een gedeelte van het bos wordt echt vernieuwd. Tegen de woonwijk De Bras in Den Haag-Ypenburg wordt een speelzone aangelegd waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Verder komt er bij de ronde vijver een uitkijkpunt in de vorm van een natuurlijk amfitheater. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over de Bieslandse polder. Bovendien kan deze tribune voor allerlei andere activiteiten worden gebruikt.

 

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Wandelpaden kunnen tijdelijk niet toegankelijk zijn. Ook rijdt er werkverkeer af- en aan en wordt er met (graaf-) machines in het bos gewerkt. Staatsbosbeheer probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar enige overlast is helaas niet te vermijden. Staatsbosbeheer vraagt hiervoor uw begrip.

 

Samen
De metamorfose van het Bieslandse Bos is samen met omwonenden, bezoekers van het bos en aangrenzende gemeenten tot stand gekomen. Het doel? Een bos om van te genieten: wandelen, fietsen, spelen, paardrijden, picknicken of zomaar wat dwalen. Het kan straks allemaal in het Bieslandse Bos.

 

Theater Bosgenot
Om het begin van de werkzaamheden te markeren, worden omwonenden, gebruikers en andere geïnteresseerden op zondag 19 september getrakteerd op Bosgenot, een stadstheater op locatie, aangeboden door Staatsbosbeheer, gemaakt door ArtOloco uit Amsterdam.

 

In de twee gratis theatervoorstellingen spelen ook acteurs en amateurs mee uit de omliggende woonwijken. Bezoekers lopen door het bos en krijgen zo de voorstelling te zien. Bosgenot, een mooie manier om het bos ingestuurd te worden.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn